Bij het begin beginnen

Ik ben The Social Bakery begonnen omdat ik ervan droomde iets heel anders te gaan doen. Met veel plezier heb ik in verschillende functies gewerkt, maar op een gegeven moment kreeg ik de kriebels. Geïnspireerd door verschillende (sociale) ondernemers en ondernemingen, ontstond het idee van The Social Bakery.

The Social Bakery kwam tot stand omdat ik graag mensen een steuntje in de rug wilde geven. Ik wilde iets moois maken, waar wij mensen blij mee kunnen maken. Maar wel met een gezond businessmodel. En zo ontstond een nieuwe onderneming.

Onze missie is dan ook heerlijke spullen bakken, met zoveel mogelijk mensen, voor zoveel mogelijk mensen in Rotterdam.

Mijn rol binnen The Social Bakery is voornamelijk het verbinden. Verschillende soorten bedrijven die op zoek zijn naar goed brood voorstellen aan ons brood. Ik ben eigenlijk het uithangbord van The Social Bakery.

De mensen die bij The Social Bakery werken zijn vooral gemotiveerd. Dit is voor mij echt het aller belangrijkst. Wij willen medewerkers die echt zin hebben om er te zijn. Zin hebben om iets te doen. De rest doen wij wel!

Ik geloof heel erg in het concept, en geloof dat er nog veel doorgroei mogelijkheden zijn. Hier op de Lusthofstraat is de ruimte beperkt, maar in samenwerking met Bakker Klootwijk zijn er genoeg kansen. Naast The Social Peanut -heel recent gelanceerde pindakaas!- zijn er nog mooie ideeën voor bijvoorbeeld The Social Cakery. Er zijn dus mee dan genoeg leuke kansen waar The Social Bakery nog in kan groeien.